Werkwijze

„Holistische en natuurgeneeskundige begeleiding voor mens en dier“.
Mooi hoor, maar wat houdt het in?

Een veelheid aan klachten, mentaal/emotioneel en fysiek, is gelukkig heel goed te verlichten; denk bijvoorbeeld aan hoofdpijnen, slaapproblemen, angsten, wondgenezing, wratjes, kalknagels, eczeem, probleemsituaties, laag zelfbeeld, geen zelfvertrouwen, emotionele problemen, fysieke en stressgerelateerde klachten, burn-out, onbegrepen pijnklachten, etc.

Bij dieren zijn er prachtige resultaten geboekt met gedragsproblemen, huidproblemen, depressie en verdriet - ja, ook dieren kunnen dat ervaren....

Veel ervaringsverhalen zijn ook te lezen op de MIR-Methode website, www.mirmethode.nl

Uit alle ervaring en kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan, heb ik een persoonlijke werkwijze ontwikkeld die per situatie bekeken wordt.
Ik werk vooral veel met de MIR-Methode voor mens en dier, Bach Bloesems voor mens en dier en geef aanvullend advies over voeding en ondersteunende technieken die men zelf thuis kan toepassen.

Tijdens de eerste afspraak, die ongeveer 1,5-2 uur duurt,  worden de algemene en medische voorgeschiedenis en de huidige klachten kort besproken.
Aan de hand hiervan bespreken we de mogelijkheden, je eigen wensen en verwachtingen en kijken we samen naar de beste manier om het helingsproces in gang te zetten en te ondersteunen - en we gaan natuurlijk ook meteen samen aan het werk!


De MIR-Methode
, ontwikkeld in 2009 door Mireille Mettes, is een zelfhelingsmethode die ik graag grotere bekendheid wil geven; het is heel simpel toe te passen op mens en dier zonder dat er iets anders voor nodig is dan je eigen handen, eenvoudiger kan haast niet!
MIR staat voor Mentale en Intuïtieve Reset; de MIR-Methode kan makkelijk op maat gemaakt worden voor jouw individuele, specifieke klachten en patronen.
Er zijn met de MIR Methode al prachtige resultaten behaald bij mens en dier op het gebied van zowel mentaal/emotionele als fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld eczeem, koortsblaren, verkoudheid, ontstekingen, enz.


 De Bach Bloesemremedies
, door de Britse homeopaat, arts en chirurg Dr. Edward Bach in de jaren ‘30 van de vorige eeuw ontdekt, kunnen een zachte, liefdevolle hulp zijn in het doorbreken van patronen en beperkende gedachten.
De Bach Bloesem Remedies werken met name op mentaal/emotioneel gebied; ook voor mij persoonlijk zijn zij een grote steun geweest.
Sinds 2006 werk ik met deze Bach Bloesem Remedies en heb de prachtige werking ervan eerst bij mijzelf, en daarna ook bij zowel mensen als dieren, mogen ervaren.


De
Jassentechniek
is een energetische behandelmethode en is in 2002 ontwikkeld door paramedicus Hans de Waard.
Vanwaar de naam Jassentechniek? Het lichaam wordt vergeleken met een kapstok; deze kapstok is echter onzichtbaar, onbereikbaar en vaak ook topzwaar geworden door alle ballast - de zogenaamde jassen – die eraan opgehangen is.
De  Jassentechniek kan bij mens en dier voor diverse klachten worden ingezet.


"Liefde kan men slechts bewaren door het weg te geven."